Ученици и учители от СУ „Братя Каназиреви“ се включиха в Европейския ден на спорта

Учениците от СУ „Братя Каназиреви“ в Разлог се включиха в инициативата Европейски ден на спорта в училище. Той се осъществява в последния петък на месец септември и днес в последния учебен час дворът на учебното заведение, както и спортните зали вътре се превърнаха в площадки за игра на волейбол, гимнастика, тенис на маса.
Гост на събитието бе зам.- кметът на община Разлог Гергана Колчева – Фарфарова.

През тази година допълнителната тема на кампания е „Зелено образование чрез спорт„, като идеята е да се обединят всички учители, ученици, родители и доброволци в насърчаване на физическата активност и зеленото мислене. Някои от младежите от СУ „Братя Каназиреви“ показаха завидни умения да играят хоро, а учителите по физическо възпитание се включиха екипно в показаните от самите ученици модерни танци, и различни спортове. Чудесно бе представянето на мажоретния отбор към Разложката гимназия, които показаха отлична спортна форма в своето изпълнение.
Чудесен факт, че младежите разбират това, колко е важно да бъдем физически активни е, че мнозина от тях идват на училище с колело.

Основната цел на кампанията е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации. В районът около учебното заведение се провеждаше и щафетно бягане от ученици от горните класове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене