ВПЕЧАТЛЯВАЩА ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА РОДОВАТА ПАМЕТ В БАНСКО

При голям интерес, вчера бе открита изложбата „РОД® – Изкуството да съхраним родовата памет“ на талантливата млада художничка Радина Росенова. Нейните платна са подредени в Туристическия информационен център. Картините представят по оригинален начин всички области в България, като акцентът е върху посланията, скрити в шевиците.

Род е онова нещо, производно на корена, който ни държи и осмисля съществуването ни, споделя художничката. Според мен, родолюбието не се възпитава. Във всеки един нас то е закодирано в кръвта ни. Много се гордея, че съм потомка на Бенковски и това определено има влияние върху изкуството ми и върху мен като човек. А за шевицата вярвам, че това е вселенският ни код – изцяло посветена на позитивни послания. Код, който символизира хармонията и красотата в човешките взаимоотношения. Чрез картините си се опитвам да изградя един мост между млади и стари. Да търсим тази заедност, от която много се нуждаем – мисля, че можем да използваме кодовете на нашите деди, убедена е авторката на проекта.

Картините могат да бъдат видяни в ТИЦ до 12 октомври. Изложбата „РОД® – Изкуството да съхраним родовата памет“ е част от програмата, посветена на 110-годишнината от освобождението на Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене