Скандално! ПП здраво мачкат „Да, България“ в югозапада! Десни хора на Христо Иванов вербувани да работят за ПП!

Методи БАЙКУШЕВ

Методи БАЙКУШЕВ

Хвърлят здраво ресурс за всеки глас – това правят ПП в Пиринския край. Отлично информирани и достоверни източници на Топ Преса, разкриват пред медията ни подривни дейности и подмолни атаки от страна на водачът на листата на ПП от 1 МИР – Благоевград – Андрей Гюров.

Същия е влязъл в съглашателство със знакови лица, които до този момент са част от структурата на партия „Да, България“, някои дори членове и на ръководни места в местните организации, които били „мотивирани“ да работят демек да осигуравят гласове за ПП. Все още не е ясна каква точно е „мотивацията“. От една страна се чува, че става въпрос за „блага и ресурс“ от друга “ обещания за постове и позиции“ при една евентуална бъдеща власт на която начело щала да бъде именно ПП.

Споменават се имена, които са предимно в немилост или разочаровани от отношението на партийния лидер Христо Иванов и неговата партия към югозападна България, като цяло. Известно е, че в ниго един град на Благоевградска област няма активна структура на „Да България“. Има фиксирани и посочени имена за общински лидери но активна структура – няма. В Пиринския край има приличен брой десни избиратели, които не припознават партия ГЕРБ за свой избор и до сега винаги са подкрепяли „Да България“ и подобни формации. С разпадът на структурите на Христо – Ивановата партия, близка до олигарха Иво Прокопиев, в нашия край очевадно се отварят ниши за привличане на гласове, които автоматично трябва да се прехвърлят към ПП. Идеологът на цялата тази схема е самият водач и фактор на ПП – неврокопчанинът Андрей Гюров а обучени от него „емисари“ обикалят областта и „купуват“ десните избиратели симпатизанти на политиката на „Да България“. Единият от тях най – вероятно е вече скандално известния адвокат Методи Байкушев, който до преди време беше част от „Да България“, а днес е кандидат – депутат от ПП. Според слуховете, той е един от архитектите на схемата, която се върши под носа на соченият за бъдещ коалиционен партьор на ПП – Христо Иванов. Или пък не? Дали той просто не е допуснал да се мотовират отвратените от него „негови хора“ за дадат гласа си за ПП?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене