Илия от Благоевград който уби родителите си: Пих антибиотици и нещо се обърка

Налагал е с тесла майка си и баща си, после запалил апартамента
„Всичко започна с едни хапчета, антибиотици, които ми предписаха на 23 септември, понеже се почувствах зле, докато бях в болница с баща ми, който получи инсулт. Тогава вдигнах температура. Бях под напрежение и исках да си тръгна, но ми казаха, че не може, защото бях придружител. Това не съм аз просто. От хапчетата съм получил халюцинации. Помня, че влизам вътре, излизам, влизам – има кръв, има огън. Пак излизам.

Това бяха част от обърканите думи на 24-годишния Илия Априлов, който е обвинен в убийството на родителите си, палеж на апартамента и кражба на микробус.
Жестоката трагедия се разигра в нощта срещу понеделник в апартамент на петия етаж в блок 4 на кв. „Ален мак“ в Благоевград. В 0,53 часа е постъпил сигнал за пожар в жилището, подаден от съседи. При пристигане на място пожарникарите намерили вратата на апартамента отворена.
При потушаването на огъня са били открити телата на стопаните Васил Априлов, на 60 г., и съпругата му Бистра, на 53 г. Първоначалните съмнения, че са починали от задушаване, бързо са отхвърлени, след като са констатирани рани по главите
на жертвите. В апартамента е била открита и тесла с обгоряла дръжка, с която са убити. Огнеборците са установили, че пожарът е започнал от няколко огнища.
Няколко часа по-късно, около 4 часа, е постъпила информация за самостоятелно катастрофирал микробус в района на Кресненското дефиле. Превозното средство е било управлявано от сина на убитите – 24-годишния Илия. Така
криминалистите наредиха пъзела на кървавото престъпление. След като убил родителите си, младият мъж опитал да прикрие следите, като инсценира пожар. После стигнал до съседния кв. „Струмско“ и от автосервиз откраднал микробус за разнос на хляб и хлебни изделия. Бусът бил оставен за ремонт с контактен ключ на таблото.
Пристигналите на мястото на катастрофата полицаи
заварили Илия в неадекватно състояние
Непрекъснато повтарял: „Какво направих, пожар гори в нас“. По дрехите му имало следи от кръв.
Окръжната прокуратура поиска от съда да го остави за постоянно в ареста и искането бе одобрено. В съдебната зала Илия бе доведен със засилена охрана, беше неспокоен и се наложи съдията и охраната да му направят на няколко пъти забележка да
не прекъсва прокурора и адвоката си.
В коридора Илия се обърна към журналистите: „Нямам право на адвокат! Вие ще ми помогнете“. После стана ясно, че всъщност му е назначен служебен защитник.
В залата третокурсникът по Информационни технологии обясни, че не си спомня да е убивал родителите си. разбрал какво е направил от полицаите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене