Структурите на ПП ГЕРБ в момента са консолидирани и не защото нещо различно се е случило. Опитаха се да ни смачкат, но не се получи.

Ексклузивно! Инж. Росица Димитрова пред Топ Преса: Предишното управление? Само глупости – нула свършена работа.

Инж. Росица Димитрова е кандидат народен представител в листата на  ПП ГЕРБ за ! МИР – Благоевград. Родена е в Благоевград. Тя е инженер-химик и строителен инженер, с  квалификации в областта на управлението на инвестиционни проекти от ВиК оператори, икономика и мениджмънт на ВиК отрасъла, професионален мениджмънт. Семейна, с две деца.

Госпожо Димитрова, кой бе за вас преломният момент да се пречупите и вземете решението да се кандидатирате за народен представител?

Вижте аз съм част от структурата на ГЕРБ в Благоевград от самото начало. В момeнта съм представител  в НИС на ЖГЕРБ за област Благоевград и общински ръководител на структурата на ПП ГЕРБ – Благоевград. Познавам в детайли партийната част от работата, взимала съм активно участие и в създаването на местната организация. Работила съм напълно всеотдайно в годините, защото припознавам  тази партия и като убеждения и като идеология. Така че кандидатурата ми е един естествен процес на човек извървял пътя си от самото начало. А ако ме питате в чисто човешки план, защо съм приела да бъда номинирана – ще ви кажа защо? Защото този път съм гневна. Защото хората бяха излъгани, защото повярваха на измамните оферти на така наречената „Промяна“, защото поразиите, които се сътвориха вече бившите управляващи са безпрецедентни.   Ясно е, че ние като ГЕРБ бяхме омръзнали на аудиторията, едни и същи хора все пак управляват 12 години и нямаше алтернатива. Нормално беше народът да поиска да промени картината. Но се оказа, че алтернатива продължава да няма.  Истината е, че и за нашата партия беше полезно за кратко да сме в опозиция. Да се съберем, да се огледаме, да видим къде бъркаме, да помислим какво още можем да направим за хората. Да де, ама това, което дойде след нас се оказа тотална щета за държавата. Разруха, омраза, безсмислие. Та в личен план реших, че може би е време да поема тази отговорност и да се впусна в надпреварата, за да покажа, че мога и че ние от ГЕРБ имаме и капацитета и хората да се справим, за да извадим държавата от кризата, в която се намира. За целта обаче първо трябва да се реши политическата криза и след това да продължим с останалите. Надявам се хората да го осъзнават.

Държавата е във епицентъра на няколко труса от различни кризи, геополитическа, икономическа, здравна… Нужни са пряки и ударни действия от страна на управлявашите. Имате ли конкретна стратегия за работата си като бъдещ народен представител?

Ако бъде избрана и хората ми гласуват доверие ще работя както досега – ударно, отговорно и с амбиция за резултати. Знам, че няма да ми е лесно и нямам илюзии, най-малкото защото съм кандидат за първи път и не съм от така наречените вечни депутати, но пък добрата новина е, че имам заряд и много енергия за работа. Но на никого няма да е лесно.  Война и то с ескалиращо развитие, финансово-икономическа криза в световен мащаб, у-нас – цени, ток, хляб, тотален хаос във всяка сфера плюс политическа нестабилност и тотален хаос оставен от последните управляващи.  И какво се оказва, че неуспешните политически експерименти доведоха страната ни до ръба. Кой ще понесе отговорност за това, кой ще оправи цялата бъркотия? Важно е да се знае – няма магическа пръчка, не може и да има. Но ГЕРБ е доказала в годините, че може да управлява и да извади държавата от кризите.  Питахте ме преди малко – Защо се кандидатирам – ами реално погледнато аз се кандидатирам в един от най-тежките периоди, които предстоят пред нас. Знам, че мога да бъде полезна със своята експертиза и в областта на инфраструктурата и в областта на ВиК и в областта на привличането на инвестиции в региона.

Вашата оценка за управлението на четворната коалиция?

Не ми се коментира. Нямам какво хубаво да кажа, а ако кажа какво мисля ще сляза на нивото им. Билбордове с кюлечта, арести, Борисов да се пенсионира. Само глупости – нула свършена работа.

 Като екперт и ръководител в системата на ВИК вие неочаквано бяхте отстранена от длъжност. Каква бе реалната причина за това? Чуха се доста спекулации.

Факт е, че имаше много спекулации. Ето истината – Имах действащ договор за управление до 2023г., и подчертавам след проведен конкурс. Бях отстранена единствено заради политическите ми убеждения. Друга причина няма. Дружеството вървеше добре, финансовите показатели на ВиК ЕООД Благоевград бяха отлични,  по време на моето управление предприятието беше стабилно и изпълняваше инвестиционната си програма. Успях да създам добър екип от професионалисти, млади и амбициозни хора и инвестирах в кадри и човешки ресурс.

инж. Росица Димитрова, управител на „ВиК“ ЕООД – Благоевград / Снимка: Методи Байрактарски / Топ Преса

Каква е ролята на реваншизма в политиката според вас? Има ли място за него там?

Какво да ви кажа – ако кажа, че някой като дойде на власт не търси помощта от хора, на които има доверие – ще излъжа. НО това, на което бяхме свидетели по време на управлението на „Промяната“ и цялата им коалиция е извън всякакви норми и приемливост. То не бяха чистки, то не бяха репресии, апропо каквито не бяхме виждали от времето на комунизма. Примери – без да коментирам моето отстраняване, помните ли какво правеше любимецът на ПП Бойко Рашков на предишните избори? Помните ли ареста на Борисов? Помните ли безапелационните уволнения на хора от администрацията? Помните ли безпрецедентното съкращаване на хора в пенсионна възраст, работещи в министерства по заповед на Асен Василев. Хора , без политическа принадлежност и цвят, хора, които ГЕРБ никога не е докосвало, защото те са просто експерти. Нима имаме къса памет! Нека не забравяме репресиите. Ето това са комунистически похвати, които бяхме позабравили в последните 30 години.

Вашата оценка за състоянието на партия ГЕРБ в Пиринския край. Вие сте деен кандидат и правите ежедневни срещи из областта.

Структурите на ПП ГЕРБ в момента са консолидирани и не защото нещо различно се е случило. Опитаха се да ни смачкат, но не се получи.  Хората казват – каквото посееш, това ще пожънеш. Дълбоко вярвам в мъдростта и интуицията на българите и съм убедена, че всички ама абсолютно всички сме си направили изводите! Видяхме, че вдигнатите юмруци не са добър знак, разбрахме, че не бива да има разделителни линии. Обществото няма нужда от това. В ГЕРБ сме обединени и сме заедно. Това е!

При срещите си с хората, обществеността, кои са основните проблеми с които ви ангажират те? И обратно какви са конкретните ангажименти които поемате пред тях!

Познавате ме, за мен хората и тяхното мнение винаги е било най-важно. Когато загубихме си казвах добре – Защо?  Явно нещо бъркаме. Къде бъркаме? Сигурно има някакви неща и решения, които не можем да реализираме. Сега съм спокойна – некомпетентността и голият ентусиазъм – не работят. Да, не сме безгрешни, НО можем и знаем. Правя постоянно срещи, всеки ден. Какво искат хората – уморени са, апатични. Политическата класа поради случайно преминаващите граждани през нея, накараха хората да не вярват на никой и на нищо. И сега трябва да ги убедим да гласуват за н-ти път в рамките на две години. От срещите ми в областта най-важното за всички е довършването на АМ Струма, безработицата в региона, ниските доходи, несигурността. За Благоевград проблемите, които се поставят са свързани с бездомните кучета и липсата на денонощна аптека в града.

 Работата ви в парламента осезаемо ще промени вашия живот и в професионален и личен план. Как близките ви приемат решението да поемете пътя към законодателната власт извън родния Благоевград?

За близките ми мога да кажа само едно – благодаря им от цялото си сърце за подкрепата и за това, че са до мен и вярват в мен. Без тази подкрепа не бих могла да се справя. Така, че благодаря.

Вашето послание към всички, които ще застанат пред урните на 2-ри октомври?

Гласувайте! Ние сме свободни хора, а свободата изисква отговорност! Не гласувайте за някого, който ви предлага просто атрактивни картинки и безсмислени фрази. Гласувайте за този, които може и работи, а това е ГЕРБ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене