Показват заветите на пророчицата Ванга в Рупите

Навръх храмовия празник на църквата „Света Петка“ на 14-и октомври ще открият с тържествен водосвет нова зала в манастирския комплекс на пророчицата Ванга. Освещаването ще направи точно в 12,00 часа отец Живко. Залата „Заветите на Ванга“ ще представи интересни информационни табла, върху които ще има снимки с нейните прочути и мъдри послания към хората.

Посетителите ще могат да се докоснат до духа на ясновидката и да видят най-важните й завети към човечеството. Тъжествената литургия на Петковден ще бъде от 11,00 часа, а след водосвета на залата свещеникът ще освети и две скулптури – „За светлината“ и „Прошка“, които са дело на известния ни скулптор Иван Славов.

Миряни от цяла България ще се съберат на храмовия празник в местността Рупите. Ванга построи църквата в последните години от живота си. Хората ще запалят свещи и ще присъстват на богослужението. Те ще положат след това цветя на гроба на ясновидката и ще се поклонят пред паметта й. Постен курбан за здраве ще бъде раздаден в ранния следобед. Той ще е безплатен за всички присъстващи. Те ще опитат някои от любимите на Ванга ястия – лозови сарми, чушки, боб.

„Всички я почитат като светица заради добрините, които е сторила приживе на хиляди нуждаещи се от нейната подкрепа, като им е вдъхнала своята вяра, любов и кураж. Вярват, че продължава да им помага и да ги закриля“, сподели управителят на комплекса Серафим Иванов. Според него Ванга продължава да е в сърцата на хората заради своята невероятна дарба. Затова тя никога няма да бъде забравена.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене