Община Благоевград представя проект за прилагане на интегрирани мерки за приобщаване на ромите

Проект №BGLD-3.002-0015 „Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите в община Благоевград” ще бъде представен по време на начална пресконференция, която ще се състои на 28.09.2022 г. (сряда) от 11.00 часа в зала „22 септември“ – Благоевград.

В рамките на пресконференцията ще бъдат представени заложените по проекта цели, планираните дейности и очакваните резултати от тяхното изпълнение. В нея ще вземат участие и представители на партньорите по проекта – Фондация „Тръст за социална алтернатива“ (ТСА), Сдружение „Л.И.Д.Е.Р. – Личностни идеи и действия за ефективни решения“ и „Pirin Holding“ AS, Кралство Норвегия.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.
Общата стойност на проекта е 967 650,00 евро, а срокът за изпълнение – 24 месеца.

С цел стимулиране на двустранното сътрудничество, веднага след пресконференцията ще се проведе и дискусия, организирана от „Pirin Holding”AS. Основната тема на събитието ще бъде енергийната ефективност и използването на възобновяеми енергийни източници в Кралство Норвегия. Партньорът по проекта ще сподели опит, знания и добри практики в тази област.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене