Общините могат да кандидатстват за автомобили за доставяне на храна

Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика ще финансира закупуването на нови лекотоварни автомобили от общините за разнасяне на храна. Общият финансов ресурс е 3 млн. лв. и се отпуска по програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“. Могат да кандидатстват общини, които предоставят услугите Домашен социален патронаж и топъл обяд по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г. Кандидатстването с проектни предложения започва от днес и ще продължи до 25.11.2022 г.

Минималните характеристики на автомобилите за нуждите на домашния социален патронаж са: минимум 3 кубични метра обем на товарната зона, 1+1 брой места, минимум 480 кг полезен товар. Изисква се превозното средства да е с поне 3 години гаранция и покритие, позволяващо измиване и дезинфекциране.

Целевата програма и документите за кандидатстване са публикувани на електронен адрес: http://mlsp.government.bg/fond-sotsialna-zakrila – раздел „Документи“. Допълнителна информация може да се получи във фонд „Социална закрила“ с адрес гр. София, ул. „Триадица“ № 2 и тел. 02 8119681, 8119401, 8119673.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене