Кокаин и алкохол в кръвта на шофьора, предизвикал катастрофата на Околовръстното, загиналият се е връщал от рожден ден в Банско

Кокаин и 1,7 промила алкохол показват кръвните проби на шофьора, предизвикал катастрофата с жертва на Околовръстното шосе в София в неделя, научи NOVA от свои източници. На място шофьорът е отказал да бъде тестван с дрегер, затова са му взети кръвни проби. По принцип кокаинът, който е и най-скъпата дрога, се разгражда от организма за няколко часа. Това означава, че 39-годишният Димитър Любенов е приел наркотика малко преди катастрофата.

Все още се чакат резултатите от експертизата, която трябва да покаже с каква скорост се е движел Любенов, когато спортната му кола връхлита друг автомобил с трима души в нея.

На място загина 64-годишният французин Лорен Пети. Загиналият се е връщал от рожден ден в Банско, където синът му бил женен, пише „24 часа“.

Лорен и съпругата са пътували към летището, когато Любенов ги ударил отзад.

През годините Любенов често е бил засичан да нарушава правилата на пътя. По данни на полицията има неизплатени глоби за превишена скорост на стойност над 1900 лева.

Мъжът е обвинен и към момента остава в ареста за 72 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене