Вечерни новини! Пускат сребърна монета за Цар Калоян

Продават само по един брой от паричката “Голям гмурец” Сребърна монета с частично позлатяване за Цар Калоян ще пусне БНБ до края на годината. Предвидено е възпоменателната монета да бъде пусната през декември. Тя ще бъде с номинал 10 лв. и размер 38,61 милиметра.

От началото на годината досега БНБ пусна четири възпоменателни монети. Това са медна монета “100 години от рождението на Стоянка Мутафова”, сребърна по случай “150 години от рождението на Гоце Делчев”, златна монета “Паисий Хилендарски – два златни лева” и “Голям гмурец”, като към всички тях имаше голям интерес от страна на колекционери.

В понеделник, 19 септември, беше пусната паричката “Голям гмурец”, като беше предвидено само през първите три дни всеки да може да купи по една монета, а след това да се продава без ограничение. Но поради големия интерес към сребърната възпоменателна монета от 23 септември 2022 г. до изчерпването є ще продължат да я продават на касите на БНБ, като всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да купи само по 1 монета. Хората, които купуват възпоменателни монети, трябва да са пълнолетни, т. е. да имат навършени 18 години.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене