За 720 хил. лв. търсят купувач на ГУМ – Разлог и 500 кв.м терен заради кредит на благоевградски бизнесмен

Сградата на най-луксозния някога магазин в Разлог – Градският универсален магазин, е обявена за продажба. Срещу 719 310 лв. се предлагат 500 кв.м на ул. „Опълченска“ в центъра на града и 2 етажа от 3-етажната сграда с обща разгъната площ над 3 дка.

Обявата се появи в сайта на частен съдебен изпълнител, натоварен да събере пари, отпуснати от банка срещу ипотека на ГУМ. Преди 2 г. съдебен изпълнител опита за пръв път да продаде ипотекираното имущество в Разлог при цена 749 505 лв., но на търга тогава не се появи нито един купувач.

Сградата е на благоевградската фирма „Кайт“ ЕООД с едноличен собственик на капитала Атанас Атанасов, който е собственик и на популярната някога верига магазини за хранителни стоки „Валан“. В разцвета си търговската верига имаше 10 обекта в Благоевград, Банско, Сандански, Петрич и Гоце Делчев, както и дистрибуционни центрове в Банско и Гоце Делчев. През 2013 г. обаче започна поетапното им обявяване на публична продан заради банкови кредити на Атанасов.

Първи бяха два магазина в благоевградския квартал „Еленово“, заведение и 3-стайният луксозен апартамент, в който бизнесменът живее. Настоящият обект, който Атанасов губи – ГУМ в Разлог, също трябваше да е част от веригата.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене