РЗС: Оттеглете Веселина Тенева или правим разкрития за нея!

Тенева

Яне Янев постави ултиматум или вади компромати

На РЗС свърши с чакането и постави ултиматум на парламентарните партии да оттеглят кандидатурата на Веселина Тенева за главен съдебен инспектор. Съдийката е единствената кандидатура за шеф на инспектората на правосъдното министерство.

Дори Етичната комисия на ВСС разгледа кандидатурата й и установи, че няма нищо нередно около имотните сделки на юристката. Заради висящото все още във въздуха назначение на главен съдебен инспектор РЗС излезе днес с ултиматум.

Ето какво искат от партията:

РЗС призовава всички парламентарно представени партии незабавно да отхвърлят кандидатурата на Веселина Тенева за главен съдебен инспектор към Висшия съдебен съвет, или самата тя да събере малко достойнство и да се оттегли. Ако до утре не бъде оттеглена тази кандидатура Политическият съвет на „Ред, законност и справедливост” има готовност да даде ексклузивен брифинг и да оповести потресаващи факти и данни не обявявани до момента за въпросната съдийка.

РЗС многократно през годините твърдеше, че във Върховния административен съд съществуват корупционни гнезда, които създават съдии милионери. Тази порочна схема на право продаване в не малка степен беше наложена от експредседателя на ВАС и е много важно обществото да знае дали тя продължава и сега.

Не по-маловажен е и въпросът, съгласувана ли е кандидатурата на Веселина Тенева с членове на Висшия съдебен съвет. Кои са те и каква е сделката? Обществото трябва да получи категоричен отговор кой всъщност е истинският вносител на кандидатурата на Веселина Йорданова Тенева./БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене