„Дари надежда вместо цвете“ и в НХГ – Благоевград

Със 130 новоприети осмокласници започва новата учебна година в НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград. Всички паралелки са с изпълнен прием, заяви директорът на учебното заведение, Марин Митов.

Началото на учебния процес бе съпътстван от дарителска кампания в помощ на пострадалите от наводненията в Карловско, населени места.

В присъствието на бивши и настоящи възпитаници, учители и техни колеги-ветерани, бе даден стартът на новата учебна година в едно от най-старите учебни заведения в страната, НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Бивша Солунска.

След двегодишната пандемична рестрикция, нагласите за нормален присъствен учебен процес, подчерта директорът на училището, Марин Митов.

Въпреки настоящата икономическа криза, ръководството на учебното заведение няма притеснение за неговата издръжка. На този етап бюджетът е балансиран и съобразен със социалните условия, уточни директорът.

Днес учебната година започна с дарителска кампанияа „Да подарим надежда вместо цвете“, в подкрепа на пострадалото население от наводненията в Карловско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене