Художници рисуваха в красивото арт село Илинденци

Фондация “Арт център – Илинденци“ с нова творческа проява под надслов “Арт център Илинденци – приемственост и нови измерения“.

Тя се откри завчера с подкрепата на Община Струмяни.

Известният ни скулптор Иван Русев, който е основател на фондацията, отправи своите благодарности към всички приятели, които помагат на “Арт център – Илинденци“ в неговите творчески изяви. Той акцентира върху факта, че през тази календарна година участниците в арт проявата старателно са подготвили и организирали творческата инициатива. Идеята на т.нар. „майсторски клас по живопис“ е участниците да надградят процесите в собственото си творчество и развитие.

Основен лектор на пленера тази година е проф. Станислав Памукчиев.

Уникални произведения създадоха:

-Албена Коева

-Илиян Ангелов

-Калина Христова

-Таня Калъчева

-Ралица Мирчева

-Румен Атанасов

-Светослав Недев.

Всички те бяха подредени в галерията в творческия дом и в артистично подредената изба към “Арт център – Илинденци“.

Зам.-кметът Фиданка Котева изказа своите благодарности към Иван Русев: “За всички положени усилия през десетките години в които успешно Илинденци се превърна в “Мраморния град на изкуствата“. С всички арт инсталации, които днес ние виждаме и им се радваме, успяхте да превърнете Илинденци в едно кътче, с което ние гражданите на община Струмяни и българите сме горди, защото е факт, че няма подобен парк – мраморен и скулпторен на открито в България с такива мащаби и размери.

Благодаря и на тук присъстващите творци, които уважиха нашето кътче от рая и които тези дни, дадоха своите творчески импулси, старание и талант за да сътворят отново красота и да ни покажат, че въпреки кризите и проблемите, ние сме живи, съществуваме и това, което ще ни спаси е духът и културата”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене