Нинова: Евтиният ток от АЕЦ „Козлодуй“ да остава в България

Снимка: БСП

Имаме нужда от втора ядрена централа, категорична е тя

„Евтиният ток от АЕЦ „Козлодуй“ да остава за българката индустрия и семейства и да не се изнася“, призова лидерът на БСП Корнелия Нинова на дискусия в Плевен, посветена на енергийната криза и развитието на ядрената енергетика в България.

Нинова подчерта, че ядрената енергетика става все по-важна в тази криза. „Ако бяха послушали БСП за АЕЦ „Белене“, сега ситуацията за България щеше да е съвсем друга. България има нужда от втора ядрена централа“, категоричен бе лидерът на БСП.

Корнелия Нинова посочи 4 конкретни решения, които левицата предлага:

1.Евтиният ток от АЕЦ „Козлодуй“ да остава за българската индустрия и домакинства и да не се изнася.

2.За да подпомогнем икономиката и домакинствата, трябва да се изземат свръхпечалбите и от държавните, и от частните енергиини дружества.

3.Отсега да се реши да се отложи либерализацията на пазара за битовите потребители.

4. Болници, училища, детски градини да се върнат на регулирания пазар.

„Това е комплекс от мерки, а не решения на парче. Това е план за справяне с кризата, за стабилност, за социална и сигурна държава“, каза в заключение Нинова, която призова присъстващите да гласуват за тези разумни предложения с номер 28 на изборите на 2 октомври.

По-късно представителите на БСП положиха цветя пред мавзолея костница на загиналите войници в битката с Осман паша по време на Руско-турската освободителна война.

Анисия Иванова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене