Благоевград бе домакин на турнир по шоудаун – спорт за хора със зрителни увреждания

Двудневен турнир по шоудаун, организиран от Спортен клуб “Достоен живот” и с подкрепата на Община Благоевград се проведе в зала „Орфей“ в парк „Македония“. 20 състезатели от 5 спортни клуба в страната премериха сили в турнира.

При много оспорвани срещи медалисти при жените са: 1 място – Бехие Ахмед от СКИ “Витоша” – София, 2 място – Анжела Секулова СК “Достоен живот” – Благоевград и 3 място – Виктория Лазарова от СК „Достоен живот“ – Благоевград. При мъжете на първо място се класира Теодор Стоянов от СКИ “Витоша” – София, 2-ри е Даниел Гюлов от “Пазарджик” и 3 място е за Николай Живков “Витоша” – София. Директор „Култура, спорт, туризъм“ в Община Благоевград Силвия Домозетска връчи наградите на победителите и поздрави всички състезатели, показали борбен дух, силна воля и много други умения и способности.

Шоудаунът е спорт за незрящи и хора с нарушено зрение, може да се оприличи на тенис на маса. За разлика от тениса на маса, ударите при шоудауна се правят с бата. Топчето е по-голямо, то се търкаля по масата и издава специфичен шум, по който незрящите се ориентират къде се намира то. Размерите на масата са 365 см на 120 см.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене