ДОБРОВОЛЦИ ОТ БАНСКО УЧАСТВАХА НА ПЪРВОТО РЕПУБЛИКАНСКО СЪСТЕЗАНИЕ НА ДОБРОВОЛНИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ ЗА ОВЛАДЯВАНЕ НА БЕДСТВИЯ

Четирима доброволци от Банско участваха в първото Републиканско състезание на доброволните формирования за овладяване на бедствия. То се организира от Национална aсоциация на доброволците в Република България и ГД ПБЗН. Надпреварата се проведе в периода 09 -11.09 на стадион Черноморец в гр. Бяла, област Варна. Участие взеха десет отбора от девет формирования от цялата страна. Състезанието се проведе в три отборни дисциплини „Пренасяне на пострадал с носилка“, „Построяване на смесена водопроводна шлангова линия“ и щафета „Построяване на дига“ , както и една индивидуална дисциплина – „Гасене с прахов пожарогасител“.

Националната Асоциация на Доброволците в Република България (НАДРБ) е създаденa през 2014г. като сдружение, на хора, които споделят общи ценности и призвание – да помагат при овладяването на извънредни ситуации. Тя обединява в рамките на една организационна структура всички субекти в процеса на управлението на кризи – доброволци, професионални пожарникари и спасители и местното самоуправление. НАДРБ спомага за увеличаването на капацитета на обществото за справяне с природни бедствия и други извънредни ситуации.
Всички доброволци взели участие са победители и пример за гражданска активност и доблест!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене