„БСП за България“ откри предизборната си кампания в Гоце Делчев

С представяне на кандидатите за народни представители от листата на левицата, „БСП за България“ откри предизборната си кампания в Гоце Делчев.
„Ние влизаме в тези избори за първи път в последните години в една съвършено различна ситуация за БСП. Идваме на изборите като управляващи, само до преди месец. Идваме в момент на кризи, които България не е преживявала в последните 40 години“, това каза в своето обръщение към присъстващите в залата, проф. Георги Михайлов, втори в листата на социалистите в област Благоевград.

Въпреки неприятния факт, че политиците застават за четвърти пореден път в рамките на година пред хората и искат доверието им, БСП излиза на тези избори със самочувствие. „Ние отиваме на изборите със самочувствието на партия, която свърши своята работа за това кратко управление. 8 месеца са нищо в националната история на която и да е държава, но въпреки това БСП изпълни по-голямата част от своите предизборни обещания“, категоричен бе проф. Георги Михайлов.
Кандидатът за народен представител в листата на БСП от Гоце Делчев – Богдан Боцев, припомни накратко и по-голямата част от постиженията на партията в две основни области – социални дейности и икономика.

„Тъй като БСП е социална партия, нашата програма бе насочена основно към най-уязвимите групи на населението – младите семейства, децата, възрастните хора и тези в неравностойно положение. Успяхме да увеличим майчинството и то вече е равно на минималната работна заплата. За всяко едно дете в българско семейство в края на годината се приспадат по 450 лв. от данъка, който са внесли родителите. Повишиха се детските надбавки. От 1 април се направи и преизчисляването на пенсиите за което се борим дълги години“, припомни Богдан Боцев. Той допълни, че е изпълнено и още едно обещание дадено от БСП – безплатните детски ясли и градини са факт.

По отношение на икономиката, постигнатото също е много. „Данните от Евростат показват, че за първото шестмесечие на годината, България е на първо място по ръст на индустриалното производство спрямо същия период от миналата година, и на четвърто място по ръст на брутния вътрешен продукт. Всичко това е резултат от свършената работа в министерството на икономиката“, категоричен бе кандидатът за народен представител Богдан Боцев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене