Представиха проекта „Зелена и достъпна среда на град Гоце Делчев“

проект-община гд

снимки: Община Гоце Делчев

more_3_b

На първоначална пресконференция бе представен проектът«Зелена и достъпна среда на град Гоце Делчев», който е спечелен и се изпълнява от Община Гоце Делчев.

Общата стойност е 6 055 261.42 лв., като за основните обекти са предвидени 4 999 669.96 лв. Останалите 1 055 591.46 лв. са за допълнителни обекти, които ще бъдат изпълнени в случай, че има наличен финансов ресурс по програмата.

more_1_b

Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Срокът за изпълнение е 24 месеца.

На пресконференцията присъстваха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместникът му Валери Сарандев, председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, както и представители на фирмите изпълнители.

Те разясниха основните дейности, включени по проекта, а именно: подобряване на градската физическа среда, чрез цялостна рехабилитация на 21 улици в Гоце Делчев, които са с дължина около 5395 метра; подобряване на градската екологична среда и качеството на живот, чрез реконструкция на парк «Панорама» с площ от 48 декара, междублоково пространство с площ 5.2 дка и зелени площи на улица «Сливница» с площ 3.2 дка.

more_2_b (1)

Същинската работа по изпълнението на проекта вече започна, като уверенията на изпълнителите са, че ще се работи максимално бързо за завършване на обектите.

Веднага след пресконференцията кметът Владимир Москов, Валери Сарандев и Ангел Гераксиев инспектираха работния процес на ул. «Кирил и Методий» и в района на парк «Панорамата».

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене