Благоевград ще е домакин на фестивала „Америка среща България“ на 17 септември

Община Благоевград и Фондация „Америка за България“ организират еднодневен фестивал „Америка среща България“ в Благоевград на 17 септември, от 10:30 до 17:00 ч., на площад „Георги Измирлиев“. Той се провежда в рамките на обявената от общината инициатива „Пулсът на Благоевград“ през септември 2022 г.

Фестивалът ще представи на жителите и гостите на Благоевград атрактивни занимания, работилници и продукти, плод на българо-американското партньорство в областите предприемачество и бизнес с кауза, културно-исторически и природен туризъм, образование и гражданско общество, съпътствани от театър и музика на открито, храна и напитки. Събитието е подходящо за всички възрасти и ще има по нещо за всеки вкус и интерес.

„Америка среща България“ в Благоевград ще стартира в 10:30 ч. с обиколка из града на „Маршируващите звезди на Златица“ – училищен оркестър по американски модел към Община Златица и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Златица. В 11:00 ч. кметът на община Благоевград Илко Стоянов и президентът на Фондация „Америка за България“ г-жа Нанси Шилър ще открият събитието на пл. „Георги Измирлиев“. Участват организации от цялата страна като театър „Нокс“, Малка театрална компания, ДарПазар, Българска фондация Биоразнообразие, Враца Велообщество, КаритАрт, TimeHeroes, „Музеен детски кът“ на РИМ-Благоевград и много други.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене