Сатовча се включва в „Да изчистим България заедно“

Ръководството на Община Сатовча апелира към местното население да се включи в инициативата „Да изчистим България заедно” на 17 септември (събота) в името на каузата за по-чиста околна среда. Кампанията, която е част от проекта на bTV Media Group „ДОБРИЯТ ПРИМЕР“, ще се проведе отново в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света „Let’s Do It World”. Тази година най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас – „Да изчистим България заедно”, ще се проведе под надслов „Подай ръка на природата“. Тя е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата ни.

В изминалите две нелеки години най-големият приоритет се оказа здравето – както нашето лично, така и това на природата. Изолацията по време на пандемия засили връзката на хората с природата, при която всички ние потърсихме спасение.
Дойде моментът, в който всички заедно да се погрижим отново за нея, защото тя е нашият общ дом и на 17 септември с кампанията „Да изчистим България заедно“ нека всеки от нас излезе и почисти пред дома си, най – близкия тротоар, междублокови пространства,
обществени паркове и градинки, детски и спортни площадки, нерегламентирани сметища на територията на общината или онова свидно за Вас място, което посещавате и искате да запазите. Община Сатовча ще подсигури необходимите чували, ръкавици и извозването на отпадъците.
Инициативата ще започне от 08.30 сутринта и ще продължи до напълно почистване на определените територии.

Сборни пунктове – пред сградата на общинска администрация за село Сатовча и пред кметствата за останалите населени места Дежурни екипи ще имат готовност да извозят събраните отпадъци през периода на кампанията.

Нека направим света около нас по-чист, по-уютен и по-зелен!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене