МЕДАЛИ ЗА СКИ КЛУБ „БАНСКО“ ОТ ЛЯТНОТО ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПО СКИ БЯГАНЕ

През уикенда в района на родопските села Кръстава и Юндола се проведе лятното Държавно първенство по ски бягане. В определяното като едно от най-силните за последните години състезания се включиха всички български клубове с над 150 състезатели. Надпреварата беше толкова оспорвана, че между призьори и класирани след трето място разликите бяха под секунда.

Ски клуб „Банско“ участва с много добре подготвен и мотивират състав под ръководството на треньор Елена Петакова. При мъжете двамата най-добри от отбора на Банско отново бяха основни претенденти за отличията с ролковите ски. В класическия стил Даниел Пешков зае второ място, а Тодор Малчов трето. В свободния стил Даниел се класира на първо място, само една десета не стигна на Тодор да стане трети. Даниел Пешков отново беше първи в кроса, Тодор Малчов – трети.

Младите надежди на Ски клуб „Банско“ също се представиха добре и всички намериха място в челото на класирането. В своите възрастови категории Никол Габерова имаше подиум с бронзов медал, Мария Хинкова и Никол Кленовска бяха на крачка от медалите. Чудесно беше представянето на Йоана Хинкова, Станимира Чучулайна, Николая Дурчова и Йоан Кленовски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене