830 служители на МВР охраняват изборния ден в област Благоевград

Създадена е организация за охрана на изборните материали
830 служители на МВР ще се грижат в Пиринско за опазването на обществения ред и гарантиране на правото на вот на гражданите по време на изборите.
Създадена е организация за охрана на изборните материали при транспортирането им до СИК в деня преди изборите. Служители на Охранителна и пожарната извършиха охранителни и противопожарни обследвания на помещенията, в които ще се помещават секционните избирателни комисии.
Помещенията ще бъдат запечатани от председателите на избирателните комисии в присъствието на полицейски служители, които ще поемат охраната от 13 ноември до приключването на изборния ден на 14 ноември.
Предприети са мерки за обезпечаване охраната на мобилните комисии за хора,, които не могат да се придвижат сами до секциите.
Осигуряването на обществения ред и гарантирането на правото на вот на гражданите ще се осъществява от 830 служители на МВР – те са от ОДМВР, РДГП, РДПБЗН, ГД „Жандармерия“.
Полицейската охрана на изборните места ще следи строго за недопускане вътре на лица, носещи оръжие и предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и лица в явно нетрезво състояние и под въздействие на упойващи вещества. Всички обемисти и съмнителни пакети ще бъдат оставяни извън помещенията за гласуване. За да не се допусне внасянето на опасни предмети, полицейските служители ще проверяват гражданите в случай на необходимост. Охраняващите полицаи нямат право да влизат в секциите и при евентуални инциденти ще се намесват само по искане на председателите на избирателните комисии.
Служителите охраняващи изборните помещения ще осъществяват контрол по ограничаване престоя и паркирането на автомобили в районите на СИК и РИК.
След приключване на изборния ден автомобилите, транспортиращи изборните книжа и машините от изборните места до РИК, ще бъдат охранявани от пилотиращи автомобили на полицията. Създадена е организация за охрана на помещенията по време на предаване на изборните материали от СИК в РИК след приключване на изборния ден. Полицейски автомобил ще съпроводи изборните материали от РИК до ЦИК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене