III ОУ „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев – територия на интензивно сътрудничество с различни училища в Европа

С приключването на учебната 2021/2022 година III ОУ „Братя Миладинови“ – гр. Гоце Делчев, успешно реализира три международни проекта по програмите на „Еразъм КД2“: „ Фестивалите – между европейското общество и традициите“, „Общото наследство – от традицията към бъдещето“ и „Не бъди киберзависим! Внимавай!“.
Всички проекти бяха изведени до успешен завършек въпреки затрудненията, причинени от ковид пандемията през 2020 година. След удължаване на сроковете им с една година в крайна сметка се осъществиха всички заложени мобилности.

Проектите имат положителен ефект както за учителите, така и за учениците от училището. Чрез участието си в тях те имаха възможност да се запознаят с различни образователни системи и методи на преподаване, да обогатят знанията си в областта на съвременните образователни технологии и тяхното приложение, да разширят кръгозора си. Темите на проектите бяха разработени чрез интензивен междукултурен обмен – с помощта на рисунки, видеоматериали, снимки, фотоалбуми – осъществен чрез платформата etwinning и видеоконференции.

Целта беше да се покаже богатството на многообразието, да се популяризира идентичността на всяка от страните, онова, което я прави различна от всички останали. Ето какво сподели по този повод г-жа Ваня Тупарова, координатор на проектите: „Засилването на европейското съзнание на нашите ученици е от изключително значение за нас.

Интензивното сътрудничество с различни училища в Европа превръща училището ни в интересно място за творческо учене и изява.“
През настоящата учебна година предстоят още мобилности по други два проекта, спечелени от училището

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене