Броени часове до дългоочаквания празник на Белица

Остават 24 часа до старта на дългоочаквания празник на любовта и вярата в човешките добродетели „С любов и вяра в общите ценности“, който се провежда под патронажа на кметът на общината Радослав Ревански.
За най-малките от 14.00 ч. на сцената ще видите Мая Бежанска с кукленото представление „Роден под щастлива звезда”.

От 14.00 и от 15.30 ч ще усетите емоцията от силата и майсторството на пехливаните в пехливанските борби и майсторите на футбола-ветерани, които ще се разиграят на градския стадион. Щандове на открито ще отворят местните производители на сувенири, земеделска и екопродукция.

От 15.00 ч. до 18.00 ч. ще се насладите на певческото и танцово изкуство представено от самодейни колективи от близки и далечни български читалища на централна сцена.
В същия ден от 17.00 ч. по официален начин ще бъде открит клонът на FIBANK – Първа инвестиционна банка в Белица.
Народния певец Николай Славеев ще ни потопи в българската народна песен от 18.00 ч. до 19.00 ч.

От 18.00 ч. ви очаква и „Пъстра трапеза“ от местни кулинарни специалитети приготвена от сръчните ръце на жените от общината.

Във вечерната програма от 19.30-20.30 ч. вестник „Стандарт“, който тази година отбелязва своя 30-и юбилей, прави двете най-родолюбиви кампании у нас – „Чудесата на България“, с която популяризира културно-историческото наследство на страната ни и чертае маршрути за културно-исторически туризъм. И „Моят град – 10 причини за гордост“, с която представя успехите на общините и младите таланти, които са повод за гордост на своите градове и на цяла България, ще отличи талантливите деца на Белица и ще представи най-новата си уникална книга – „Чудесата на Родопите – 50 легенди“. От 21.00 ч. колоритната фолк звезда – Джена ще ни зарадва с неповторимите си поп-фолк песни. Празникът ще завърши с тържествена заря.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене