Нинова от Разлог: Санкциите срещу Русия убиват Европа. Европейските лидери трябва да го проумеят

„Санкциите срещу Русия убиват Европа. Време е европейските лидери да осъзнаят това. Огромните протести в Чехия са сигнална лампа. Вижте фактите без идеологеми. Въпреки санкциите, руският газ си намира пазари и “Газпром“ отчита рекордна печалба от 41,4 млрд. долара.

10 млрд. от тях превежда директно на Кремъл. Това е санкционираната страна. А какво се случва в санкциониращите я: срив в икономиката, инфлация, непоносими цени, опасност от студена зима, социално недоволство и растящо напрежение.

Санкциите не решават нито един от тези проблеми. Те само ги задълбочават. Решението е в дипломация, разговори, прекратяване на войната и възстановяване на отношенията.“

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Разлог, където председателят на левицата разговаря с граждани за проблемите пред страната и домакинствата.

„Докато се нормализират отношенията обаче трябват спешни мерки. За нас най-важната, реална и изпълнима, е таван на цените. Вижте какво прави социалистическото правителство в Испания, какво предприе социалистическото правителство в Португалия – поискаха, Европейската комисия им одобри и налагат таван на цените.

Ето това ще направим веднага в следващия парламент и ние. Участието на БСП в управлението е гаранция, че ще преминем по-леко през кризата“, каза още Нинова пред гражданите.

На срещата присъстваха още водачите на Кюстендил – Бойко Клечков, на Перник – Александър Симов, на 24 МИР София – Георги Свиленски, както и младежи от Младежкото обединение.

blitz.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене