Искат да спират колите без платен данък в Благоевград

Община Благоевград с искане от КАТ да спират от движение автомобили, чийто собственици не са си платили данъка. В случай, че не са се издължили, те не могат да минат Годишен технически преглед (ГТП). Ако имат бележка за ГТП, такава принудителна административна мярка по Закона за движение по пътищата е възможна само в случай, че конкретният автомобил има повреда или изменения по конструкцията, обясниха пътни полицаи.
След направен анализ в региона стана известно, че част от техническите прегледи са фиктивни и има собственици, които карат автомобилите си без да плащат данък,който влиза в общинската хазна.

Благоевградският кмет Илко Стоянов с искане от органите на МВР да извършват проверки и ако са налице обстоятелствата по закон, да прекратяват регистрацията или да спират от движение автомобили, които повече от година не са се издължили. Преди месец беше извършена проверка на транспорни фирми, които имат лиценз, но дължат на общината 1 млн.лева . Кметът също настоя да бъдат спрени служебно от КАТ и бившата ДАИ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене