Опасни сектанти обикалят селата в Неврокопоско!

В рамките на три дни редакцията на информационна агенция www.toppresa.com приема сигнали от жители на селата в района на общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен и Сатовча за притеснителна група хора, които обикалят от къща на къща, нагло влизат в имотите на хората и уж искат да им подарят църковна литуратура и да беседват с тях. 

„Това не ни се случва за първи път. И преди време идваха някакви „пастори“ с техни подчинени но не бяха толкова нахални. Уж предлагат книги но си търсят „мохабед“. Сега тези твърдят, че имали мисия да „спасяват души“ в тези трудни времена. Ама така оглеждат къщите като ги пуснеш, че може би искат да те спасяват от ценно имущество и пари…“ пише ни пряк свидетел на въпросните нахалства.

Проверка на медията ни установи, че нито една от регистрираните законни за страната религиозни организации с представителства в Гоце Делчев и района, няма подобна иницатива. Умишлено не акцентираме, че въпросните „религиозни представители“ били с малко по мургава кожа, което на практика няма значение но трябва да се каже. Реагираме към широката общественост за повишено внимание. Тепърва ще разследваме въпросните мними „спасители“ и дано не се окаже, че може би ще се наложи да се спасим от тях чрез закона.

Следим темата!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене