Втори съветник напусна доброволно Общиснки съвет – Благоевград

Още един от общинските съветници в Благоевград – Христо Ковачки е депозирал заявление за предсрочно прекратяване на пълномощията му като местен парламентарист. В заявлението не се посочват конкретни мотиви, но те са ясни – ако бъде отстранен принудително, няма да има правото да се кандидатира отново за общиснки съветник на следващите местни избори.

Припомняме, че ВАС потвърди решението на КПКОНПИ, според което Ковачки е бил в конфликт на интереси при свое гласуване. Той е гласувал „за“ приемане на решение на Общинския съвет от 13 ноември 2020 г., с което се намалява размера на концесионните плащания с 30% на наемателите на общински имоти за срок от 9 месеца, впоследствие е гласувал и за приемането на друго решение на Общинския съвет, с което се освобождават от плащания на концесионни вноски ползвателите на два общински имота за периода 01.12.2020 – 31.01.2021 г.

На 30 май съветничката от БСП Гергана Янчева първа депозира своята оставка от ОбС-Благоевград. Тя бе глобена 5 000 лева от комисията, заради това, че е гласувала решение, с което се освобождават от заплащане на наемни вноски наемателите на някои общински имоти /заведения за хранене/, а месечните наеми на други обекти /открити площи пред такива заведения/ се намаляват. Сред тези фирми е и фирмата на майката на съпруга на Янчева. Гласувайки тя е влязла в конфликт на интереси

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене