„Изправи се България“ представиха „спасителен план“ за страната ни

Мая Манолова – председател на „Изправи се, България“ откри днес кампанията си в София пред централата на „Лукойл България“, където беше стоварена каруца – символ на единствения достъпен транспорт, заради високите цени на горивата.  На откриването бяха представени водачите на листи в страната, част от които Вера Иванова, Никола Вапцаров, адв. Албена Белянова, адв. Росен Рашков, адв. Силвия Иванова, както и бяха подчертани пет приоритета – част от т.нар. „спасителен план“ на политическа партия „Изправи се България“.
Първият е повишаване на доходите на хората, касаещ неотложни дейности за работещите бедни. Кампанията „Не плащай!“  се откроява като втори приоритет – призив към обществото да се изправи срещу високите сметки за ток, парно, вода, природен газ, дърва за огрев. Борбата с високите цени на горивата са трети приоритет в програмата на партията. Те предлагат въвеждане на таван на цената на бензина и дизела с 1 лев под настоящите цени, които определят като спекулативни. Като четвърти приоритет „Изправи се България“ предлагат въвеждането на понятието „енергийна бедност“, с което да се подпомагат хората, които плащат повече от 10% от доходите си за енергия. Експертите са изчислили, че в тази графа попадат близо 70% от българите. На пето, но не последно място, приоритет са бързи и неотложни мерки срещу дълговото робство – предвиждат се закон за частния фалит, закон за ограничаване на правомощията на колекторите и фирмите за бързи кредити, защита на длъжниците от ЧСИ и др.
На откриването присъстваха майките от „Системата ни убива“, заедно с които ще се защитават правата на обикновените хора. Участниците в откриването се отправиха на шествие до КЕВР и Министерство на енергетиката, където се срещнаха със служебния министър Росен Христов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене