Добра новина! ОБС Благоевград се освободи от още един търгаш!

Най-стария некадърен, алчен и неопитен съветник от ОБС Благоевград Христо Ковачки се разделя с общински съвет. Днес за щастие на вдички нормални хора в града Ковачки известен като “Цар Киро на Джумаята” депозира заявлението си за напускане след като Върховният административен съд потвърди, че той е в конфликт на интереси, нещо което се знаеше от години.

Съветникът е гласувал „за“ приемане на решение на Общинския съвет на 13. 11. 2020 г., с което се намалява размера на концесионните плащания с 30 % на наемателите на общински имоти за срок от 9 месеца, а впоследствие гласува и за приемането на друго решение на Общинския съвет, с което се освобождават от плащания на концесионни вноски ползвателите на два общински имота за периода 01. 12. 2020 – 31. 01. 2021 г.

Според съда от решенията на Общинския съвет, за  които е гласувал и Ковачки, е облагодетелствано дружество на свързано с него лице – неговата сестра.
На общинския съветник са наложени глоби и е постановено отнемане в полза на държавата на сума в общ размер на 41 375 лв.

За ОБС Благоевград, това е добра новина тъй като Ковачки бе позорно име за общински съвет, интригант и безспорен търгаш на местните блага в местния парламент, в който има няколко последователни мандата.

Ковачки е сред  общинските съветници, които се забъркаха в обединения и групировки, и се луташе към този или онзи кмет и не изразяваше ясно и категорично позицията си по важни за града теми. Врътна на скандала бяха изнесените записи от местните медии в която той приканва масажистка да му “духа”. Той е поредният общински съветник, който напуска заради установен конфликт на интереси. Преди месеци напусна и Гергана Янчева от БСП. Обект на разследване по конфликт на интереси са още д-р Вл. Пандев от БСП и Красимир Роячки от ППГЕРБ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене