Теч на вода от 2 месеца в Дебрене съсипва асфалта на площада

Хората в санданското село Дебрене се жалват, че вече два месеца никой не обръща внимание на сигнала им за теч на вода в центъра на населеното място. Още в началото на юли се повредил пожарен кран край площада, а живителната течност се лее из улицата и вече образува дупки. На места асфалтът е отнесен от течащата безконтролно вода.

„Уведомили сме за проблема и общинското дружество „Увекс”, и Община Сандански, но всичко е като глас в пустиня. В това време тази вода си шурти и е въпрос на време съвсем да компрометира асфалтовата настилка на площада ни”, споделиха днес местни хора. Те недоумяват защо един на поглед елементарен въпрос за решаване не се взима под внимание от компетентните институции.

Негодуват от бездействието на Общината и водното дружество и не проумяват защо няма никаква реакция до момента, като че ли не са част от територията на община Сандански.

Потърсихме за коментар управителя на фирма „Увекс” ЕООД – Димитър Димитров. Той сподели, че ремонт на този пожарен кран е бил предвиден за тази седмица, но е възникнала голяма авария на пречиствателната станция. Затова ремонтните дейности в Дебрене ще са следващата седмица. Според него обаче негови служители са ходили през тези два месеца поне 3-4 пъти в селото и са натягали крана, докато спре течът на водата. „Допускаме, че може някой да ходи след нашите екипи и да пипа крана, който имат право да ползват само пожарникарите. Това е стар кран, който не може да се затвори добре. Ще монтираме друг кран преди него и така ще решим проблема”, увери Димитър Димитров.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене