Симитли празнува на 8 септември с много музика и почит към героите

Град Симитли ще празнува на 8 септември, когато православната църква празнува Рождество Богородично. Това ще стане с богата и много разнообразна програма с участието на едни от най-големите звезди на българската поп фолк сцена и родната естрада.

Празничният ден ще започне в 07.30 часа с тържествена литургия в храм „Рождество Богородично“. Следва Божествената света литургия, която е с начален час 09.00 часа.

Точно в 18.00 часа ще се отдаде почит към загиналите за освобождението на Симитли с традиционното шествие и поднасяне на венци и цветя пред паметника „Лъвчето“.

Половин час по-късно започва веселата част от програмата с празничен концерт. След 18.30 часа на сцената на площад „Септември“ ще се качат Ансамбъл „Веселие“, танцови състави към Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1922“, Мъжка певческа група „Изворите“ и Мъжка певческа група „Веселие“.

Празникът няма да премине и без участието на един от най-големите приятели на Симитли Иван Дяков, който заедно със своята дъщеря Ивана Дякова ще зарадва почитателите на българската фолклорна музика с красивите си песни.

Кулминацията в празничната вечер ще настъпи с три големи гост звезди – любимци на различни поколения. За доброто настроение на жителите и гостите на Симитли ще се погрижат Кристина Димитрова, Ариа и Меди.

В края на празничната нощ красива заря ще озари небето над Симитли…

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене