Пореден съмнителен случай: Загина шеф на Лукойл в Русия

Снимка: Twitter
Равил Маганов е скочил от 6-я етаж на болница

Председателят на руската енергийна компания Лукойл, 67-годишният Равил Маганов, беше открит мъртъв, след като се предполага, че е паднал от отделение на 6-ия етаж на болница в Москва, където е бил лекуван.

Все още не е известно какво е причинило падането на бизнесмена. Съобщава се, че на мястото работят органи на реда и е започнало разследване. Разбира се, не се изключва версията за самоубийство, която е често срещана в последните месеци, при различни смърти случаи на високопоставени лица от енергийните компании на Русия.

Руската информационна агенция ENews112 заяви: „Председателят на борда на директорите на ЛУКОЙЛ почина в резултат на падане от прозореца на московска болница. 67-годишният Равил Маганов се лекуваше в отделение на 6-ия етаж. Разследващите ще трябва да установят причината за падането на известния нефтен работник. Органите на реда работят на мястото.“

„Равил Маганов се хвърли от шестия етаж на Централната клинична болница на улица „Маршала Тимошенко“, пишат от своя страна от руската информационна агенция Mash. Новината беше споделена и в Twitter.

Заместник-председателят на Лукойл Равил Маганов заемаше поста първи изпълнителен вицепрезидент по проучване и добив в компанията от 2006 г. Освен това той е член на Съвета на директорите от 1993 г. и е заслужил специалист по нефт и газ на Руската федерация. Той получава три ордена, три медала, както и печели три пъти наградата на правителството на Руската федерация в областта на науката и инженерството.

Новината идва след поредица от съмнителни смъртни случаи на хора, свързани с руската „Газпром“.

Нели Христова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене