Д-р Тотко Найденов и финансовият експерт Кольо Парамов повеждат листите на „Справедлива България“ в Ямбол и Добрич

Д-р Тотко Найденов и финансовият експерт Кольо Парамов повеждат листите на „Справедлива България“ в Ямбол и Добрич. Кольо Парамов ще води листата и в Кърджали, където основен опонент на „Справедлива България се явява ДПС.

Д-р Тотко Найденов е роден в Ямбол. Завършил е хуманна медицина в Пловдивския медицински институт през 1972 г. и журналистика в Софийския Университет през 1981 година. Работил е като лекар в Кардиологично отделение и Бърза помощ в Ямбол, както и селски лекар на с. Ръжена, Казанлъшко. Бил е редактор във в. „Здравен фронт“ и в. „Земеделско знаме“. Един от възстановителите на Българския лекарски съюз; два пъти член на УС на Централата му и на Столичната лекарска колегия. Специалист по социална медицина. Създател на Деня на българския лекар, Празника на фармацевтите, Чилови дни, Деня на Спасението, който е официализиран от Министерския съвет. Член на Съюза на българските писатели. Автор на над 45 документално-публицистични книги предимно на медицинска и лекарска тематика. Носител е на Почетен знак – златен на МЗ, на БЛС и на „Мати Болгария“.

Кольо Парамов е български финансов експерт и политик. Народен представител от парламентарната група на БСП в XXXVI народно събрание. Бил е кмет на промишлено селище Ерма река, зам.-директор на „Горубсо“ – Златоград, главен ревизор на БНБ. Възпитаник е на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ в град Стара Загора. Завършил е „Икономическа география“ и „Философия“ в СУ „Климент Охридски“ и „Международни икономически отношения“ в УНСС.

Финансовият експерт Кольо Парамов

 

Д-р Тотко Найденов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене