Община Благоевград канят всички на Американски музикален фестивал

Два уникални фестивални дни предстоят на 9 и 10 септември в Благоевград. Те ще се проведат в парк „Македония“ в областния център, а програмата е изпълнена с много и различни забавления. Организатори на събитието са Американски университет у нас и Община Благоевград.  Входът е свободен!

Началото ще бъде поставено в 19.00 ч. на 9 септември като вратите на парк „Македония“ ще бъдат отворени час по-рано. В първия фестивален ден на сцената ще излязат неподражаемите „Ол‘ старс бенд“, начело с легендарната джаз, блус и госпъл изпълнителка  Джанис Харингтън, талантливият български музикант от световна величина Венцислав Благоев, както и световно известните и утвърдени артисти Невилиян Гемижев, Вернер Гюртлер, Дилън Вон, проф. Владимир Радулов, Михаил Иванов, Стефан Кожухаров. Преди тях публиката ще бъде подгрята от талантите от Музикална академия „Престо“ и Биг Бенд – Благоевград.

Вторият фестивален ден на 10 септември стартира в 11.00 часа със специална изложба в РИМ-Благоевград. Вратите на парк „Македония“ ще отворят в 12 часа на обяд с безплатни занимания за деца, сред които шах, работилнички за изработка на сувенири, безплатен батут, литературни кътове и др. През целия ден на разположение на жителите и гостите на града ще има handmade базар, с различни и интересни изделия. Предвидени са щандове, на които ще се предлагат храни и напитки. От 16 часа на сцената в парк „Македония“ ще се качат и студенти на Американския университет, които ще представят своя артистична програма. От 17 часа на баскетболното игрище в кампуса на АУБ ще се проведе приятелски баскетболен мач между „Евробаскет“ и отбора по баскетбол на АУБ. В същия час в парк „Македония“ ще се проведе бейзболна демонстрация с градския детски отбор на БК „Бизоните“.  В 18.00 часа ще бъде открито кулинарно шоу, в рамките на което ще се приготвят кулинарни изкушения за малки и големи. Час по-късно ще започнат занимания по латино танци на открито.

Голямата изненада във втората фестивална вечер е дискотека под звездите, по време на която ще звучат класически танцувални хитове от 80-те и 90-те години на XX век. За публиката са подготвени и няколко DJ сета, а началният час на събитието е 20.30 часа.

По време на двата фестивални дни ще бъдат подсигурени разнообразни забавления за най-малките. В рамките на парка за тях ще има батут, бисквитки с късмети, безалкохолен пунш и лакомства, приготвени от Макдоналдс, а всичко това ще бъде безплатно за децата!

Ще бъдат подредени шатри, на които ще бъдат изложени ръчно изработени неща, Регионална библиотека „Димитър Талев“ – Благоевград ще предлага безплатни абонаментни карти, библиотеката на Американския университет ще позиционира и свой щанд, в който ще се представя литература, която АУБ препоръчва. Децата от Център за личностно и творческо развитие на Благоевград пък ще демонстрират как се изработват капани за сънища. Ще бъде проведен и конкурс за рисунка, а за победителите са подготвени награди. Със свой щанд се включват и студентите от АУБ, които ще представят своите любими кулинарни изкушения.

Фестивалът за всички поколения е първото подобно съвместно събитие на Община Благоевград и Американския университет у нас. То се организира и с подкрепата на Американското посолство в София.

Официални партньори на събитието са Макдоналдс България, които работят с Община Благоевград и АУБ за първи път.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене