Вдигат по спешност вертолет „Кугар“, лети към Пирин, за да…

Той ще съдейства в акцията по спасяването на туристка, паднала в района на Стражите

Дежурен екипаж на вертолет „Кугар“ от състава на Военновъздушните сили е задействан днес, 27 август, със задача да помогне за медицинската евакуация на английска туристка, пострадала тежко при падане в района на алпийския рид Стражите в Пирин планина.

Вертолетът излетя в 15.21 ч. от авиобаза Крумово.

Военнослужещите от ВВС се включват в спасителните дейности по искане на началника на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и заповед на началника на отбраната.

Млада жена е в тежко състояние след падане в един от улеите на връх Стражите в Пирин, съобщава БНР. От планинската спасителна служба в Банско потвърдиха за тежкия инцидент. Към мястото е тръгнала група от 10 спасители, които се очаква до минути да пристигнат в района на инцидента.

Подаден е сигнал за помощ в спасителната акция да се включи и хеликоптер, който вече е излетял от авиобаза „Граф Игнатиево“ край Пловдив.
По информация на планинските спасители момичето е с тежка черепно-мозъчна травма.

Екипаж на вертолет „Кугар“ от Военновъздушните сили ще помогне за медицинската евакуация на туристка, пострадала в Пирин, потвърдиха от министерството на отбраната

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене