За първи път два гарнизона положиха клетва в Благоевград

28 души положиха днес клетва на тържествена церемония, която се проведе на строевия плац на Трето бригадно командване в Благоевград. За първи път, гарнизон от Враца и гарнизон от Благоевград, заедно се заклеха да пазят Майка България. Военна клетва положиха и 5 новоназначени дами в Трети механизиран батальон и Десети механизиран батальон от състава на Трето бригадно командване. Сред гостите на ритуала бяха заместник-областният управител Слави Христов, подполковник Петър Митев – началник на Военно окръжие- Благоевград, д-р Кирил Алексиев, директор на Регионален исторически музей, офицер от запаса подполковник Иван Петров, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Свещениците Андон Шавулев и Петър Стефанов отслужиха водосвет за здраве.

Приветствено слово произнесе заместник-командирът на Трето бригадно командване полковник Георги Калчев. „Честта да попълнят редиците на Българската армия, се оказва само на най-достойните и издръжливите, които доказват желанието и готовността си, да обвържат и посветят житейския път, в службата на род и Родина. Уважаеми войници, вие успешно преминахте процеса на подбора и спечелихте първата си битка като извоювахте мястото си в строя в конкурентна борба с други достойни кандидати. Военнослужещите от родовете на Сухопътни войски и в частност Трето бригадно командване са високообразовани, силно мотивирани, дисциплинирани, гъвкави, адаптивни и целеустремени“, каза в част от словото си полковник Калчев.

Пред погледите на родители, дошли от страната и чужбина, военнослужещите маршируваха тържествено и казаха заветното „Заклех се!“ Пред Радио Благоевград някои от тях не скриха гордостта си, че са в редиците на Българската армия и си пожелаха късмет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене