Започна ремонтът на ул. „Девети май“ в село Беласица

След като приключи обществената поръчка за избор на изпълнител за реконструкция на ул. „Девети май“ и прилежащата й инфраструктура в село Беласица, започнаха и предвидените по нея строителни дейности.

Това е една от натоварените като движение и втората по дължина улица в селото. Общата стойност на инвестицията, която се прави за нейното благоустрояване, е 277 632, 90 лв. без ДДС. Фирмата, избрана да изпълнява поръчката е „Живел Енерджи“ ООД.
Ще бъде подменен съществуващия стар водопровод на улица „Девети май“, ще бъдат изградени необходимите водопроводни отклонения, ще се поставят 2 броя нови спирателни кранове, а накрая ще се положи стоманобетонова настилка и нови бордюри.

Започна и извършването на частични аварийни дейности за възстановяване проводимостта на дере в село Кавракирово, което е общинска собственост. Ще се работи по съществуващите стоманени мостове, подпорните стени, водостоците и основата на дерето, което е създавало проблеми години наред на местните жители – наводняване на земеделски площи и оранжерии в обработваемите земи на селото.
Средствата са целеви, отпуснати с постановление на МС за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене