Тракийци пропътуваха половин България за 30-то юбилейно издание на Пирин Фолк

Няколко поколения българи, влюбени в македонската песен, пристигнаха в Сандански, за да присъстват на юбилейното издание на “Пирин Фолк” 2022. От 6 до 85-годишни са членовете на фен клуб “Пирин Фолк – Община Калояново”, а повечето от тях не са пропускали нито едно издание на фестивала от основаването му до днес.

В Летния театър на #Сандански, където тече трескава подготовка за старта на фестивала довечера, се срещнаха с кметa на общината- Атанас Стоянов и директора на фестивала Ненчо Касъмов.

“Добре сте ни дошли, истински българи! Радвам се, че сте тук, за да споделим заедно радостта от фестивала, за да запазим българщината! Докато има такива фестивали, докато има и хора като Вас, ще я има и България”, поздрави ги кметът Стоянов.

“Благодаря от сърце, Вие помагате да го има фолклора като цяло. През последните седем години това, което се постарахме да направим, е да върнем “Пирин Фолк” към нашите корени и мисля, че сме го постигнали. Очаква ви много хубав фестивал”, обеща им г-н Касъмов.

***

30-ото юбилейно издание на „Пирин Фолк“ ще бъде открито довечера с конкурса за изпълнителско изкуство за деца от 8 до 15 години – „Детски Пирин Фолк“. На сцената като гост-изпълнители ще се изявят Сашка Васева, Георги Гоцев, Невена Цонева, Васко Лазаров и Лия.

Празничното издание на фестивала продължава на 27 август с провеждане на Конкурса за изпълнителско изкуство. Специални гост-изпълнители ще бъдат Илия Луков, Наум Петрески и Зуица Лазова, Ива и Велислава Костадинови.

На 28 август ще се проведе Конкурсът за авторска македонска песен. Тогава на сцената като гост-изпълнители ще се представят Глория, Володя Стоянов, Севдалина и Валентин Спасови.

Освен в Летния театър в Сандански, почитателите на македонската песен могат да проследят фестивала на живо и пред малките екрани, онлайн и в радиоефира на „Белла“ от 20:45 ч.

Програма:

∙ 26 август – Детски Пирин Фолк: по ФЕН ФОЛК ТВ, БНТ 4, ФЕН ТВ и Ekids

∙ 27 август – Конкурс за изпълнителско изкуство: по ФЕН ФОЛК, ФЕН ТВ и БНТ 4

∙ 28 август – Конкурс за нова авторска песен на македонска основа: по БНТ 1, БНТ 4, ФЕН ФОЛК ТВ и ФЕН ТВ.

И трите вечери ще са достъпни онлайн за целия свят в официалните Facebook и YouTube на Фен Фолк ТВ: FEN FOLK TV и Fen Folk TV .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене