Какви са най-важните нужди при избора на бебешка количка?

Когато малкото дете се появи на бял свят, има редица неща, за които родителите трябва да се погрижат. Едно важно нещо, което родителите купуват за новороденото си е бебешка количка. Тази “люлка на колела” е от съществено значение, когато пътувате с кола или водите бебето си на разходка. Тъй като детската количка е задължителна, нека посочим нещата, които трябва да имате предвид, когато купувате количка.

Бюджет.
Всеки иска да даде най-доброто на детето си, но това не означава, че трябва да прекалявате, докато правите покупки. На пазара има различни бебешки колички и може да се окаже труден този важен избор. Има няколко функции за всяка количка, които могат да я направят специална по свой начин. За да избегнете подобно объркване, вземете решение за бюджет, преди да започнете да пазарувате. Въз основа на цената и вашите изисквания може да улесните много процеса на закупуване.

Размер и функционалност.
Съществуват различни детски колички, които покриват различни нужди и изисквания. Например, колички със олекотени или летни размери, за пътуване, комбинирани колички, трансформиращи се колички и още други. Ако детето ви е бебе, има специални колички и същото важи и за пораснали. Изберете този, който отговаря както на вашия начин на живот, така и на вашето дете.

Лесно сгъване.
Повдигането, сгъването и разгъването на количката е важно нещо, което трябва да имате предвид, когато я купувате. Нещата могат да станат наистина неприятни, ако тя е тежка и не можете да я носите сами. Може да има различни случаи, когато трябва да повдигнете количката и да я сгънете сами, докато държите бебето. Стабилна и лека количка е това, което трябва да търсите.

Трансформиране 2 в 1.
Ако ще пътувате много с бебето, трябва да помислите за количка, която може да се трансформира от кош за новородено в седалка за дете и обратното. Може да бъде малко по-скъпо в сравнение с обикновените, но след това е много удобно и практично.

Удобства за мама и комфорт за бебето.
Вашето бебе може да е на няколко дни или месеца, или на една и повече години. То наистина има някои изисквания, за които трябва да се погрижите. Кош за новородено или седалка до пълно легнало положение, сенник за предпазване на бебето от слънце и дори дъжд, Място за съхранение на важни бебешки неща и много други, са част от нещата, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате детска количка.

Колела и маневреност.
Градската среда не винаги е най-благоприятната за бебешките колички. Навсякъде може да се насладите на приятна разходка, но има и пътища и алеи, където може да се наложи да повдигате количката, като в градския транспорт например. Маневреността на бебешката количка е от изключителна важност в подобни ситуации, а колелата трябва да са подходящи, за да се адаптират към средата. Не забравяйте, че колелата определят както маневреността, така и мекотата на возене. Една количка трябва да пасва на всички добри и лоши пътни условия, като по този начин предпазва бебето от всякакви възможни опасности.

Компактност и място за съхранение.
Без значение колко ще използвате бебешката количка, тя все ще се наложи да стои я в багажника на колата, в коридора, в гаража, килер, или пък някъде другаде и то през значителна част от времето. Следователно е необходимо да проверите дали пасва точно в багажника, или дали няма много да пречи в коридора, гаража или другото отредено място за това.

Безопасността преди всичко.
Бебешката количката трябва да има заключване на колелата, така че да можете да я стопирате безопасно. Освен това, бебето трябва да бъде закопчано с предпазни колани, за да се избегне изхлузване и/или падане. Страничните и меки бордове, особено за по-малки бебенца, също са предимство. Уверете се, че избраната количка има тези функции, когато предвиждате покупката.

Пробно возене.
Когато решите коя количка ще купите, опитайте да поставите бебето за да тествате. Оставете бебето да седне/легне в количката, затегнете предпазните колани, поразходете се малко, дори и да е само в магазина. Ако купувате онлайн, знайте че имате право на връщане 14 дни, но въпреки това количка, следва да е без следи от употреба и неразличима от нова, за да я върнете безпроблемно. Преди всичко проверете политиката за връщане на онлайн магазина преди покупката!

Това са простите неща, които трябва да имате предвид, когато купувате бебешка количка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене