Племенникът на президента: Не съм парадирал с името на чичо ми

106203-stanislav-plevneliev

Нарушени са му куп основни права, твърди бащата на Станислав Плевнелиев

Арестуваният от полицията племенник на президента Росен Плевнелиев – Станислав Плевнелиев, потвърди пред Нова телевизия, че при арестуването си в Благоевград главата му е била удряна от униформен в бюро. Това станало в Първо РПУ в Благоевград, след като униформеният влязъл в кабинета и попитал: „Ти ли си отворкото, който не разписва акт“.

Заключението на медицинското е, че той има травми по лицето и тялото. Момчето страда от диабет, което прави състоянието му деликатно.

22-годишният Станислав Плевнелиев разказа в предаването „Здравей, България“, че на 15 октомври е спрян на пътя от двама полицаи и е арестуван, след като е отказал да подпише акт за преминаване на червено. Той твърди обаче, че е светела жълта светлина на светофара, когато е преминал с колата си.

Той е категоричен, че при задържането си не е буйствал и не е възпрепятствал разследването.

„Беше ми отказано да говоря с баща ми, след като го повторих многократно. След това ги попитах дали мога да звънна на адвокат, а те ми отказаха и това. Казаха ми, че имам право да се обадя, само ако ме задържат за 24 часа. По-късно се установи, че наистина съм бил задържан за толкова“, разказа Станислав.

„Казах им, че усещам, че захарта ми се покачва, но отказаха да ми донесат инсулин или да викнат баща ми да ми донесе“, обясни още той.

Полицаите обаче са му заявили, че няма да го пуснат, докато не подпише всичките им актове.

Станислав обясни още, че не е споменавал името на чичо си.

„Не съм парадирал с чичо ми. Не съм споделял нищо за чичо ми, исках само да се обадят на баща ми“, каза Станислав.

След като разбрали, че е племенникът на президента, полицаите не поискали да се легитимират и го изгонили.

„Нарушени са му куп права – не са му дали да ми се обади, твърдят, че не са знаели, че е диабетик, а той им го е казал много пъти“, заяви бащата Румен Плевнелиев.

„Има основни права, които не трябва да се нарушават. Иначе полицията заслужава похвала, че се отнася еднакво към всички“, каза още той.

Въпреки инцидента Румен Плевнелиев няма да съди органите на реда, диалогично настроен е и продължава да вярва в полицията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене