Секретарят на Община Благоевград проведе консултации с политически партии и коалиции за предстоящите парламентарни избори

Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев проведе консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции за определяне състава на СИК за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври 2022 г., съгласно Решение №1281 – НС от 16.08.2022 г. на ЦИК. В срещата взеха участие коалиция „Продължаваме промяната“, коалиция „ГЕРБ-СДС“, партия ДПС, коалиция „БСП за България“, партия „Има такъв народ“, коалиция „Демократична България – обединение“ и партия „Възраждане“.

С Решение на Районна избирателна комисия – Благоевград е определен броя на членовете на секционните избирателни комисии на територията на община Благоевград, както следва: до 500 избиратели – 7 броя членове, над 500 – 9 броя членове. В тази връзка на всички партии и коалиции е предоставено разпределение на членовете по секции, образувани със Заповед на Кмета.

По време на консултациите всички партии и коалиции единодушно приеха предложеното от Община Благоевград разпределение.
В рамките на проведената среща беше утвърден и съставът на подвижна СИК, която се образува за избиратели с увреждания на опорно-двигателния апарат, в случай че има над 10 заявления, подадени до Кмета на общината в срок до 17.09.2022 г.

Съставът на ПСИК е, както следва:
Председател – коалиция „Продължаваме промяната“;
Заместник-председател – коалиция „ГЕРБ-СДС“;
Секретар – партия ДПС.
Членове:
коалиция „БСП за България“;
партия „Има такъв народ“;
коалиция „Демократична България обединение“;
партия „Възраждане“.

За евентуално разкриване на втора подвижна СИК, в случай на необходимост, жребий определи следния състав:
Председател – партия „Възраждане“
Заместник-председател – коалиция „Демократична България обединение“,
Секретар – коалиция „БСП за България“;
Представителите на останалите четири партии са членове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене