Билети по 10 лева за театър в Благоевград, промоцията е до 10 септември

Драматичен театър “Никола Вапцаров”-Благоевград стартира новия сезон с множество изненади за своите зрители. До 10 септември всички билети за вечерните спектакли са на промоционални цени от 10 лева. Касата ще отвори на 1 септември, а дотогава зрителите могат да закупят билети за любимите си спектакли онлайн: www.entase.bg/dt.blagoevgrad/, като въведат код „10до10“ в полето „Имам ваучер“ при своята онлайн поръчка.

Новият творчески сезон започва с детския спектакъл “Неволята”, който ще се играе на открито на сцената на Летния театър в квартал „Вароша” на 3 и 4 септември от 11:00 ч.

Акцент в програмата е премиерата на документалния спектакъл “Забелязано в Благоевград”, в който основни действащи лица са хората от града. Представлението е изградено от интервюта с граждани, които екипът на спектакъла с режисьор Неда Соколовска събра преди началото на лятото. Първите представления ще са на 9 и 10 септември в Зала 2 в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – ново сценично пространство, специално адаптирано за премиерната постановка.

През септември зрителите ще видят и брилянтния спектакъл на режисьора Стайко Мурджев – “Съмнение”, чиято премиера беше в края на предходния сезон. Калин Врачански, Станка Калчева, Радена Вълканова и Мариана Бонева ще пренесат зрителите в света на криминалния психологически трилър на световнопризнатия драматург Джон Патрик Шанли, в който публиката е едновременно следовател и свидетел. Датите са 15 и 19 септември от 19:00 ч.

На 27 септември се играе и дебютният спектакъл на режисьора Николай Йорданов – “Заровеното дете”, който разгръща темата за семейните тайни чрез невероятната игра на актьорите от трупата на театъра. Спектакълът по шедьовъра на Сам Шепърд е сериозна заявка за таланта на младия постановъчен екип.

А за най-малките зрители екипът на театъра е подготвил поредица от уикенди с “Неволята” и “Пепеляшка”. Всички спектакли през септември можете да видите в месечната програма на театъра.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене