Експлозия в с. Пороминово: Газова бутилка гръмна в лицето на младеж, дограмата на къщата изхвърча на улицата

пожарна

Газова бутилка гръмна и рани тежко 24-годишният Борислав Карабелов от кочериновското село Пороминово. инцидентът стана вчера малко преди обяд и вдигна на крак полиция и спешни медици от Рила.

Младежът, който работи като професионален шофьор в София, бил във фамилния дом в Пороминово и решил да си приготви нещо за хапване. При включване на газо­вата бутилка, която по думи­те на съселяните му била свързана към котлон, тя из­бухнала. От силния взрив младежът получил изгаряния по главата, гърдите и ръцете, от ударната вълна дограмата на два прозореца е изхвърча­ла на улицата. Незабавно на пострадалия е оказана първа помощ в спешно отделение на благоевградската болница.

Пациентът е с изгаряния по тялото и главата, оказана му е първична хирургична по­мощ и предвид нуждата от специализирано лечение е насочен за клиниката по из­гаряния в „Пирогов“, каза пиарът на МБАЛ – Благоев­град Д. Петров.

Сега научавам за случило­то се, семейството са добри хора, момчето работи в Со­фия, баща му също е профе­сионален шофьор в столица­та, каза съселянинът на пос­традалото семейство Любен Бозовайски.

Лошо ги е сполетяло, но да­но момчето има късмет и бър­зо да се възстанови, пожела съселянинът им и допълни: Ло­шото е, че такива неща бързо идват, трудно се забравят, а сега идва и зима, добре, че къ­щата не се е срутила.

След случилата се силна експлозия в дома им от сил­ния стрес е колабирала ба­бата на пострадалия Борис­лав, на място е извикан екип на Спешна помощ – Рила, който стабилизирал състоя­нието й.

На мястото на инцидента бяха служители от РУП – Рила.

Причините за взрива се изясняват, най-вероятно се касае за техническа неиз­правност на газовата бутил­ка, но майката на пострада­лия, която бе силно стресирана от случилото се с дете­то й, категорично отказа ко­ментар кога и къде е зареж­дана газовата бутилка. Съсе­ди, които бяха в местното барче, не знаеха подробнос­ти за инцидентал

От ОД на МВР – Кюстендил поясниха, че на място са пристигнали и екипи на по­жарната служба, но взривът не е предизвикал пожар в до­ма, опушена е само стаята, където е гръмнала газовата бутилка. Работата по случая продължава.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене