Временният шеф на болницата в Гоце Делчев д-р Филибев, изрази недоволство от работата на главния счетоводител

Временният шеф на болницата в Гоце Делчев д-р Филибев, изрази недоволство от работата на главния счетоводител, липсват документи от обществени поръчки, проблемът е предаден на прокуратурата

На днешното заседание на ОБС Гоце Делчев, общинските съветници поискаха от временно изпълняващият длъжността управител, д-р Петър Филибев да отговори на множество и различни въпроси касаещи работата в болницата след отстраняването на  бившият управител Улевинов и резултатите от проверките, които текат в здравното заведение.

Проверките на контролните органи, които се извършват в болницата „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев продължават. Работата на финансовата  инспекция за момента е стопирана от това, че главния счетоводител на болничното заведение е излязъл в болнични за две седмици, заяви д-р Филибев. Той не скри, че с главният счетоводител не работят добре, отказвани са му били справки по важни въпроси както и това, че е установено липса на документи за обществени поръчки подписвани от д-р Радойкова, които изтичат скоро. Относно липсващите документи за двете обществени поръчки, д-р Филибев уведоми общинските съветници, че проблема е предаден на Районна прокуратура.

Той обяви, че според договор с Министерството на здравеопазването първите допълнителни възнаграждения са получени макар и със закъснение отново по вина на главния счетоводител, който не е представил навреме нужните документи. Проблеми по вина на главния счетоводител на болницата в Гоце Делчев има и относно заплатите, което е основателна предпоставка за освобождаване от длъжност на въпросния главен счетоводител за нехайното му отношение към задълженията.

Временно изпълняващият длъжността управител на болницата в Гоце Делчев д-р Петър Филибев отговори коректно и на въпроса на Сайди Чолак от ДПС относно обявените от бившият управител Улевинов конкурси за шефове на отделения. Филибев заяви че действително конкурсите са спрени, че той е временно изпълняващ длъжността управител и не е в правомощията му да провежда такива, но ако стане постоянен управител би ги провел.

Общинските съветници получиха и информация относно заразата с КОВИД- 19 в болницата в Гоце Делчев. По повод овладяното огнище в сатовчанското село Осина, Филибев уведоми общинските съветници, че е било поискано от ръководството на болницата увеличаване на леглата за болни от корона вирус от 12 на 24, като Вътрешно отделение е останало изолирано и е продължило да работи и по време на пандемията. Общолежащо болните заразени лица са били 18, в момента се лекуват 12, 6 болни вече са изписани в добро състояние. За съжаление починалите пациенти от КОВИД -19 в болницата в Гоце Делчев са 2-ма. Голяма помощ е оказана от община Гоце Делчев, от където са били командировани 4 медицински сестри и е била преведена сумата от 26 000 лева. Много дарители също са се отзовали в помощ на гоцеделчевската болница както и депутатите от Благоевградска област, съобщи още д-р Филибев. Като най- голям дарител със сумата от 37 640 лева, д-р Филибев определи депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Той обясни и причината защо все още новата апаратура в АГО не работи. Става въпрос за изгоряла платка на един от апаратите, за което е получено писмо от фирмата производител „Сименс“, която ще отстрани в най-скоро време проблема. Относно определяне на регистриран одитор за проверка и заверяване на Годишния финансов отчет на МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД гр. Гоце Делчев съветниците гласуваха  одитора да е г-жа Жежева посочена от бившият управител Улевинов.

Общинският съветник Ангел Гераксиев поиска да бъде оповестено възнаграждението на г-жа Жежева. Оказа се че то е 3 500 лева, като стана ясно че предишен одитор е вършил същата работа с възнаграждение от 3000 лева. На въпрос дали проблемите и противоречията създадени при управлението на бившият управител Улевинов са затихнали в болницата в Гоце Делчев, д-р Филибев отговори така: „Винаги е имало и ще има проблеми в тази болница, докато колегите не започнат да гледат в една посока, а именно за добро и качествено здравеопазване. Всеки ден разговарям с тях с някой и по отделно и се надявам нещата да тръгнат в положителна посока.“

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене