Теодора Стефанова: 6 партии в парламента след 2 октомври и нова формация на следващите избори

Вижте бъдещата политическата обстановка през погледа на гадателката на Берлускони

6 партии в парламента след 2 октомври и нова формация на следващите избори – това прогнозира в ефира на „Събуди се” на NOVA Теодора Стефанова, позната като гадателката на Силвио Берлускони.

Първа политическа сила ще бъде ГЕРБ, прогнозира тя. С много малка разлика втори ще са ПП. ДПС се връща на 3-та позиция, а БСП ще остане със съвсем малка разлика след него. ДБ също влизат в парламента, каза още Стефанова. По думите ѝ ИТН ще влязат може би в последния момент, а Възраждане тя посочи като една от трите стабилни партии  – заедно с ГЕРБ и ДПС – в които няма да има промени. Една пария е под въпрос да влезе в НС, но е важен фактор – това е партията на Стефан Янев, категорична беше гадателката.

„Никой няма да може да състави правителство“, каза още тя, но подчерта, че ще има широка коалиция за съставяне на правителство, а ПП ще седне с ГЕРБ на масата. Гадателката обясни, че Бойко Борисов няма амбицията да се върне като министър-председател и ще е като Берлускони.

„Ще има мъж и жена, кандидати за министър-председател. Съвсем нови, няма да бъдат тези, които са на предишните избори и в сегашното правителство, което си отиде“, посочи Стефанова и подчерта, че не е задължително да са от първата партия.

„Ще седнат всички заедно на масата, този път ще има един смирен тон, ще са по-диалогични. Това ще го видим всички“, допълни тя и прогнозира, че за диалогичността голяма роля ще изиграят президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

И още: двамата лидери на ПП ще разделят пътищата си, а правителството няма да издържи дълго и още през пролетта е възможно да има вот на недоверие, прогнозира още гадателката.

Според нея на другите избори за първи път ще видим една нова партия – центристка. Тя ще се углавява от  мъж и жена. „Мъжът ще бъде в изпълнителната власт. А жената ще бъде в парламента. Това ще бъде новият проект, новите лица, които ще издържат малко повече от това, което ще се сформира сега“, заключи Теодора Стефанова.

Годината на България ще е 2025, каза още тя.

Още от прогнозите на гадателката може да гледате във видеото. 

https://www.vbox7.com/play:bd220b5fbb

nova.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене