Групата на Спасе Каруцата посрещана скъпи приятели и гости на кукерски банкет

Кукерската група на Спасе Каруцата от село Черниче събра десетки приятели на кукерски банкет. Това е групата на бабугерите от Младежката кукерска група, ръководител, на която е Спас Тодоров, по-известен като Спасе Каруцата.

Тази година пазителите на кукерската традиция още от рано спряха движението по улицата и подредиха дълги трапези, на които посрещнаха гости с вкусна храна и жива музика. Домакините се бяха погрижили нищо да не липсва, за да е още по – хубава вечерта.

Съвсем както приляга на село с европейски стандарти – музикалният аранжимент бе на ниво и изпълняваше всяко едно желание на присъстващите.

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и народният представител в 44-то, 45-то, 46-то и 47-то Народно събрание Стефан Апостолов празнуваха с кукерите в Черниче. Кметът на селото Георги Стефанов, пръв сред равни, както и много приятели от други кукерски групи бяха на кукерския празник в Черниче.

Забавата продължи до късно през нощта, а кукерските банкети в симитлийско продължават и днес в Симитли, Крупник, Брежани и Полена.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене