„В сърцето на машината“ – историята, която събра над 2000 души в парк „Македония“ в Благоевград

Изключително емоционална се оказа и втората филмова вечер под открито небе в Благоевград.
За да проследят действието в българския игрален драматичен трилър, носител на наградата за най-добър филм на „София Филм Фест“ през 2022 година, „В сърцето на машината“, в парк „Македония“ се стекоха над 2000 почитатели на кионоизкуството.

Невероятната игра и безспорният талант на актьорите Александър Сано, Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал успяха да привлекат публика от различни поколения.
Сред зрителите, настанили се на тревните площи в парковото пространство, бе и обичаният артист Александър Сано.

Филмът „В сърцето на машината“ проследява живота на група затворници, които изпълняват принудителен труд в стругарски цех на завод „Кремиковци“. Всеки от тях има своя различен път, морал и разбирания, това което ги обединява е, че само за ден животът им се преобръща изцяло.
„В сърцето на машината“ печели „Златна роза“ в категориите „Най-добър пълнометражен филм“ и „Най-добър сценарий“. На фестивала AFIN в Австралия „В сърцето на машината“ триумфира в категориите за най-добър звук, монтаж и актьорски състав.

Не по-малко вълнуваща бе и първата вечер на Лятно кино в Благоевград, когато публиката се докосна до историята „Петя на моята Петя“, посветена на живота на великата поетеса Петя Дубарова.

Киното под открито небе се организира Община Благоевград и НЧ „Никола Вапцаров 1866“, с основното съдействие на Open Air Cinema

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене