Ексшефът на ВиК – Благоевград Божидар Спасов оглави директорския борд на „Български ВиК холдинг“

Ексшефът на ВиК – Благоевград  Божидар Спасов оглави съвета на директорите на „Български ВиК холдинг“. Той застава начело на държавното ведомство, след като служебният регионален министър арх. Иван Шишков смени петимата членове на директорския борд, назначени през март от тогавашния министър Гроздан Караджов, и сложи нови.

Новите членове на директорския борд, начело на който е благоевградският кадър, бяха вписани вчера в Търговския регистър. Назначенията са без мандат – до провеждането на конкурс. Репортер на „Струма“ вчера се свърза с Божидар Спасов по телефона, който заяви следното:

„Аз съм на 59 години. Завършил съм военно училище, работих в системата на Министерство на отбраната. От 1985 г. живея в Благоевград. След това имах частен бизнес в областта на ВиК комуникациите. В продължение на 3 години бях управител на ВиК – Благоевград до 2012 г. След това отново се занимавах с частен бизнес, а през 2020 г. работих 1 година в община Благоевград, в звено „Отбранително-мобилизационна подготовка“, представи най-важното от професионалната си визитка Божидар Спасов.

Наред с професионалната си кариера той не е странял и от местната политика. През 2007 г. участва в листата за общински съветници на ГЕРБ в Благоевград, а след 2 години е назначен за шеф на ВиК – Благоевград, когато начело на партията е Костадин Хаджигаев. През 2012 г. обаче регионалният министър Лиляна Павлова го отстранява с мотива за ненавременно справяне с голяма авария в главния водопровод на Благоевград. На последните местни избори през 2019 г. Божидар Спасов отново е кандидат за общински съветник, но вече в листата на ДПС.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене